ALBERT CULTUURPRIJS EN DEBBIE DORPSDICHTER.

De Opwijkse cultuurprijs werd toegekend aan Albert De Vis (65). Spijtig genoeg kon hij de prijs niet in ontvangst nemen wegens een ernstige ziekte, die hem enkele dagen na de hulde fataal werd. Albert was zeer actief binnen de toneelvereniging De Bloeiende Wijngaard en bij wagenbouw in de Sint-Pauluspaardenprocessie. Kortom hij was een duivel-doet-al.

Vier kandidaten waren geselecteerd voor de cultuurprijs : de drie anderen waren Raddio Oppek, die in de carnavalsperiode zonder carnaval in maart 2021 uitzendingen verzorgde over het plaatselijk carnaval, Kunstlicht, de vzw achter Kunst in Lege Huizen, Taxus, dat tentoonstellingen organiseerde waaraan wandelingen gekoppeld waren en ten slotte ook illustrator, auteur en leerkracht Jessica Raes. Zij werkte onder meer mee aan Tour Elentrik, het street art-project van Treepack dat nutskasten verfraaide waarlangs het kunstenparcours loopt. 

De nieuwe dorpsdichter voor de eerstvolgende twee jaar werd Debby De Croes (35). De verpleegkundige deed al voor de derde keer mee aan de wedstrijd. Zij schrijft al lang teksten, voor liedjes, huwelijksfeesten en uitvaarten. Van haar wordt veel verwacht.

debby de croes