ALLES KOMT STILAAN WEER OP GANG : PROCESSIE, EEKSKENKERMIS…

Stilaan maar zeker hervat het leven zich in deze post-coranatijd. Zo komt er een alternatieve vorm voor de Sint-Paulusprocessie, die dit jaar wel niet uitgaat in al zijn glorie (net als vorig jaar).

Er zijn andere momenten voorzien, niet de eerste zondag van de zomerkermis (trouwens de kermis duurt dit jaar maar een viertal dagen), maar wel de week daarop met op vrijdag 2 juli een openluchtmis aan de Sint-Pauluskapel (Nanovestraat) en die voor de gelegenheid in een ander kleedje gestoken wordt. Op zondag 4 juli is er een korte rondgang met het beeld en de relikwie van Sint-Paulus en dit rond 11 uur (na de misviering in de Sint-Pauluskerk) en het parcours is uniek : Kloosterstraat, Karenveldstraat, Schoolstraat, Processiestraat, Marktstraat en Kerkstraat.

Eekskenkermis, terug heropgestart in 2018, kan voor het tweede jaar op rij niet plaatsvinden, maar net als vorig jaar komt er een geburenontbijt (aan huis gebracht) en komen er dit jaar wandeltochten bij georganiseerd door Eekskenstappers (zaterdag 27 juni en dinsdag 20 juli 2021).