VKO OP TOERISTISCHE TOER

Het Vrij Katholiek Onderwijs (VKO) in de Karenveldstraat te Opwijk start op 1 september 2021 met een afdeling toerisme en dit laat men niet onopgemerkt voorbijgaan en hoe : de voorstelling van dit spiksplinternieuwe was groots met Minister van toerisme Zuhal Demir, Lieven Boeve (directeur-generaal van het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs) en Piet Demunter (van Brussels Airport) en geleid door VKO-directeur Tom Van Buggenhout. 

De richting Toerisme, die start in het derde jaar, is een richting met een dubbele finaliteit. Dat wil zeggen dat je na je zesde jaar klaar bent om in de arbeidswereld te stappen maar ook dat je nog kan verder studeren. De richting biedt heel veel talen (o.m. Spaans), wetenschappen en natuurlijk het vak ‘toerisme’ met aandacht voor aardrijkskunde en andere culturen. 

Nog opmerkelijk : zowel Lieven Boeve (zijn echtgenote is van Opwijk) als Piet Demunter (woont in Hofweg-Nijverseel) hebben bindingen met Opwijk.