CO-HOUSING IN OUDE NIJVERSEELSE JONGENSSCHOOL.

Vooreerst dit over wonen in co-housing : je hebt je eigen keuken, badkamer en leefruimtes. Daarnaast deel je met je buren een grote gemeenschappelijke tuin en een centraal gebouw met enkele functies zoals een coworking, professionele keuken, wassalon… Cohousing is dus niet hetzelfde als samen in één huis wonen.

Voor co-housing is een standaardpremie van 100.000 euro toegekend voor de restauratie van de gemeentelijke jongensschool in Nijverseel (Steenweg op Aalst). De eigenaars plannen er een project en maken van de klassen drie wooneenheden. De bouwplannen van de school van architect Paul Semal dateren van 6 juli 1936. Er kwamen toen drie nieuwe klaslokalen met turnzaal, zaal voor geneeskundig toezicht en overdekte speelplaats. De school is sinds 2009 beschermd als monument. De klassen worden dus omgevormd tot woongelegenheden, de turnzaal en overdekte speelkoer zullen sporadisch kunnen gehuurd worden voor allerhande activiteiten.