BROCHURE HEISTERGEM “GRENZELOOS”

Lebbeke, Buggenhout en Opwijk geven samen een brochure uit rond het wachtbekken Heistergem. Zo wil men het unieke natuurgebied velen doen kennen en waarderen. Het natuurgebied Heistergem, gelegen op de grondgebieden van Buggenhout, Lebbeke en Opwijk, werd enkele jaren geleden ontworpen rond één van de wachtbekkens langs de Vondelbeek. Het biedt een gevarieerd landschap van open water, moeras, bosjes en rietkragen. Een wandelpad er doorheen is ruim twee kilometer lang en biedt vele verrassingen. Er zijn onder andere amfibiënpoelen, er grazen schapen en er is een speciale vogelkijkwand gebouwd. Er valt ook wat geschiedenis op te snuiven: de historische site van het Hof ten Dijke werd er recent heropgewaardeerd tot rust- en ontmoetingsplaats. De brochure Welkom in Heistergem werd gemaakt in samenwerking met de Vlaamse Milieumaatschappij VMM en afdeling van Natuurpunt ‘s Heerenbosch en IJsvogel.