JASPER STUYVEN (MILAAN-SAN REMO) EN OPWIJK !

Jasper Stuyven

Jasper Stuyven was de primus in de gerenommeerde wielerklassieker om U tegen te zeggen : Milaan-San Remo 2021. Deze in 1992 in Leuven geboren “klasbak”heeft, jawel, zelfs bindingen met Opwijk.

Van de Opwijkse wielercoryfee Jean Keppens vernamen wij dat de grootouders van Jasper Stuyven woonden op de steenweg op Merchtem in Opwijk. Ze bouwden er een woning tegenover de wijk ” Providentia “.  Deze woning werd later aangekocht door wijlen Paul Verhaegen. Grootvader Stuyven was directeur in de Opwijkse melkerij Nosta. Ze kregen 5 kinderen waarvan Mathieu de vader is van Jasper. Grootvader Harry overleed echter op 45-jarige leeftijd. Architect Emiel Van Lembergen ontwierp de woning en Jean Keppens plaatste er de verwarming. Jean : “Het waren vriendelijke en toffe mensen. Dit straalt ook af op Jasper. De kinderen uit de wijk waren er steeds welkom om te plonsen in het zwembad”.

Jasper won naast nu Milaan-San Remo dit jaar, tevens nog belangrijke wedstrijden zoals ondermeer Omloop Het Nieuwsblad in 2020, Ronde van Duitsland in 2019 en Kuurne-Brussel-Kuurne in 2016.

Voor mij zelf was het dus een verrassing dat Jasper Stuyven wat bindingen heeft met Opwijk, daar zowel zijn grootouders hier woonden en de grootvader Harry zelfs directeur was van het melkbedrijf Nosta in de Kloosterstraat. Zo zie je maar !