EEN TUNNEL MET EEN “KLEIN” OPWIJKS TINTJE : DE ANNIE CORDYTUNNEL.

Enige tijd geleden hadden wij het over Annie Cordy, de bekende Franstalige zangeres, die overleed in september 2020 in haar woonst in Zuid-Frankrijk op 92-jarige leeftijd. Zij was sinds 2004 barones en dit omwille van haar vele verdiensten in de showbisswereld. Zij nam ruim 600 liedjes op, speelde in films en musicals ondermeer met bekende namen als Bourvil, Louis De Funes, Jean Gabin en verkocht ruim 5 miljoen aan platen. Haar bijnaam was ‘Nini la chance’. Haar werkelijke naam was Leonia Cooreman en hier vond Heemkring Opwijk -Mazenzele (HOM)  een link met Opwijk.  Dankzij de Heemkring weten wij dat haar overgrootouders langs vaders kant uiteraard telgen van Opwijkse geslachten waren. Het tweede deel van haar artiestennaam is ongetwijfeld afgeleid van haar familienaam Cooreman namelijk CORDY.

Nog dit : in Brussel is een stadspark (Laken) naar haar genoemd. Nu komt daar echter een tunnel bij. De Leopold II tunnel ( 2,5 km lang) zal voortaan de Annie Cordytunnel heten. Annie Cordy werd geboren in Laken op 16/6/1928 als dus Leonia Cooreman met wat Opwijks bloed in de muzikale aderen. Een Brusselse tunnel dus met een klein Opwijks tintje.