EINDE VAN EEN BIJZONDERE CAFE : DE GARAGE.

Het is inderdaad een volkscafé gelegen in de Gasthuisstraat of beter was… want de café De Garage zal niet meer open gaan na het coronaslot op de HoReCa, al is dit virusje eigenlijk niet de oorzaak van de sluiting. Neen, de eigenaar van het gebouw verkocht zijn eigendom en deze krijgt nu een andere bestemming. De cafe werd opengehouden en gehuurd door Wiske Vergaelen (79), die veel plezier beleefde aan haar café. 

Wat was typisch aan dit volkscafé : geen tapkraan, de pintjes pils, waters… kostten nog steeds één euro en de zogenaamde zwaardere bieren (Affligem, Duvel) amper anderhalve euro, indien nodig mochten de klanten zichzelf bedienen, geen muziekinstallatie, het lokaal van de wielertoeristen ‘van Zes tot Zeven’  (40 jaar!)… Wiske nam het café, dat zijn naam dankte aan de garage voor vrachtwagens van Verdoodt gelegen aan het café, in 2005 over van haar moeder Finne Verheyden.

Finne had deze tientallen jaren opengehouden, vaak bijgestaan door haar dochter Wiske. Zij heeft nu een nieuw woonst in de Kattestraat Opwijk

Ondertussen staat De Garage leeg en is het gebouw een vroegere café maar nu zonder bier.

Afbeeldingsresultaat voor FLESJES PILS

Ja, enkel pintjes waren er te krijgen in De Garage, geen tapbier.