GEVARIEERDE NIEUWSJES.

  • Een weetje : Wat is 247? Zoveel keer scoorde Opwijkenaar François van der Elst voor Anderlecht!  Hij overleed in januari 2017 op 62-jarige leeftijd na hartproblemen.

Swat in actie tijdens zijn Anderlechtperiode

  • Op donderdag 2 mei is er heel wat te beleven in de Kattestraat en omgeving. Vooreerst houdt ‘t Kapstokje, een tweedehandswinkel in de Kattestraat 18, een avondshopping van 18u30 tot 21 uur.Verder wordt om 18u30 de Borchtsite, een parkeerzone, geopend en het Skate- en BMX-park in de omgeving hiervan officieel in gebruik genomen. Er is een demonstratie skaten door bondscoach Marijn Verbruggen.
  • braakliggend stuk grond van 14 are, eigendom van de gemeente, tussen het treinstation en de lokalen van volksdansgroep Heiveldblommekes (Kouterbaan) wordt ingezaaid als bloemenweide. Er komt ook een bijenpaal.

Tussen de spoorweg en het lokaal van Del Heiveldblommkes komt er een”blommekensweide”

  • Het buurtcomité Man – Steen – Veld hield op paasmaandag een paaseierenzoektocht in de buurt van Mansteen, Grootveld en Steenweg op Merchtem. Tevens werd aan de vertegenwoordigers van “De Rank”  (palliatief centrum bij het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis te Asse) een cheque overhandigt met de opbrengst van de vorige kersstdrink.

 

 

 

 

 

 

  • Het Rode Kruis Opwijk heeft een nieuwe ambulance en nieuwe kledij  – de vorige ambulance was 15 jaar oud en had 172.000 km op de teller staan. De brandweer schonk met de opbrengst van de brandweer kalender 1.250 euro. De totale kostprijs van de nieuwe ambulance is 100.000 euro.
  • Kubb-club ‘Bekubbst Derop’ organiseerde t een groot tornooi met topteams op het voetbalveld van VK Eeksken op de Tesseskouter te Opwijk (Klaarstraat). Kubb is een spel waarbij de deelnemers met behulp van een stok houten blokken moeten omver gooien. Men organiseert reeds voor de derde keer een Paas-Kubb-Tornooi. Er waren zelfs deelnemers uit Duitsland, Nederland en Frankrijk.
  • ‘t Merchtems Volkstheater heeft een nieuwe productie op stapel staan. De regisseur is Willy Segers ondermeer voorzitter van Sterrenregen Droeshout en van het Sint-Pauluscomité Opwijk. De meeste voorstellingen vinden plaats in eigen lokaal te Merchtem (Reedijk), maar een extra-voorstellingis voorzien in de parochiezaal te Peizegem toegankelijk voor mensen met een beperking.” Komkommer en kwel ” is een komedie van de hand van Luc Kerkhofs. Speeldata donderdag 09 mei 2019, vrijdag 10 mei, zaterdag 11 mei en maandag 13 mei en dit telkens om 20 uur. Zondag, 19 mei is het om 15 uur. Speeldatum Parochiehuis Peizegem: vrijdag 17 mei om 19u30.
This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.