PATER BENEDIKT 60 JAAR PRIESTER.

In de abdij van Affligem werd het 60-jarig afleggen van de kloostergeloften en priesterwijding van de vroeger abt Benedikt Verschelden gevierd.

Pater Benedikt ken ik en mijn familieleden zeer goed vooral via de Kajottersbeweging, waar hij vele jaren gewestproost van Dendermonde was. Pater Benedikt zorgde steeds voor de uitvaartplechtigheden van mijn moeder (1993) en vader (2002), dus voor mijn vader als hij reeds abt van Affligem was.

Ik kende hem ook als godsdienstleraar aan SVI Dendermonde en vooral als prooster van de kunstgroep Incar Lebbeke.

De in 1933 geboren arbei­der­szoon trad na zijn mid­del­bare stud­ies in de abdi­jschool van Den­der­monde in als mon­nik bij de Den­der­mondse Bene­dic­ti­j­nen. In 1953 werd hij priester gewijd. In 1975 werd hij prior van de abdij. In 1999 werd hij door de abdij van Affligem aange­zocht om abt Goet­ge­buer op te vol­gen.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.