GEVARIEERDE BERICHTEN

 • Van de Vlaamse Regering krijgt jeugdhuis Nijdrop gelegen in de Opwijkse Kloosterstraat een jaarlijks werkingsbedrag van 90.000 euro en dit gedurende vier jaar. Mooi voor een zeer goede jeugdhuiswerking.
 • KERSTMARKT – Een deel van de kerstmarkt verhuist naar de nieuw aangelegde centrumparking (Kattestraat). De “kerstchalets” die tot nu toe 35 verenigingen uitbaten op het Hof ten Hemelrijk verhuizen naar deze Borchtsite, waar ook het skatepark (zie foto) ligt. De kerstmarkt vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 december 2019.

  In de schaduw van het skatepark is er de kerstmarkt.

   

   

 

 

 

 

 • DUIZENDPOOTRAKKERS – De leerlingen van de lagere school De Duizendpootrakkers in Opwijk (Ringlaan) maakten van het saaie asfalt voor hun school een kleurrijk stoepkrijttapijt. Ze vragen zo meer aandacht voor verkeersveiligheid. De actie is een initiatief van de oudervereniging van De Duizendpootrakkers. Er werden aan de tekening ook lichtblauwe wolkjes toegevoegd om de bestuurders op te roepen de motor uit te zetten terwijl ze wachten om zo de kinderen hun longen te beschermen.

 

 

 • YOUCA-DAG – Twee leerlingen van VKO Opwijk namen deel aan de YOUCA-dag. Op deze dag gaan de leerlingen voor het goede doel aan de slag. Brecht Janssens en Ente Longin gingen aan de slag als parlementair medewerker van Vlaams parlementslid Inez De Coninck die vanaf 2021 ook burgemeester wordt in Opwijk. In de voormiddag woonden ze een commissievergadering bij over het onderwijs, gevolgd door de plenaire vergadering in het federaal parlement. “Het was een dag om nooit te vergeten. We hebben heel wat bijgeleerd over de werking in het Vlaams parlement.”

 • FRANS – Nog een bericht van het VKO : ongeveer 100 leerlingen van het VKO Opwijk (5°jaar) hadden een tijdlang geen les Frans, want er was geen vervanger voor de leerkracht die met zwangerschapsverlof ging. Het probleem is nu opgelost en dus staat het vak Frans weer op de lesrooster. De leraar is een 52-jarige uit Mazenzele met een opleiding vertaler-tolk. Eind goed, al goed dus!

 

 • FLAKT – Een deel van de Fläkt-site in de Opwijkse Doortstraat wordt heringericht als bedrijventerrein voor kmo’s en zelfstandige ondernemers. Deze ruimte staat nog leeg en een groot deel van de voormalige kantoorruimte wordt afgebroken. Het bedrijf Fläkt ontwikkelde koeltechnieken. Een deel van de ruimte wordt al ingenomen door de discotheek Flight 90 (zie foto). De hal vooraan wordt dan weer gebruikt door de gemeente en voor wagens van de processie, evenals de kledij. Een ander deel is de opslagruimte voor de gemeentelijke werklieden en nog in een ander deel staan de wagens van de carnavalsverenigingen. Wat er precies komt is nog onduidelijk. De ontwerper Asaca wil op het stuk 23 kmo-loodsen bouwen met een oppervlakte tussen 150 en 350 vierkante meter en 75 parkeerplaatsen op het domein zelf. Daarnaast kunnen er ook nog 32 wagens geparkeerd worden in de loodsen zelf. Afwachten dus…

  Flight 90 is ook ondergebracht in de Fläktsite.

   

 

 

 

 

 

 

 • DIERENVOEDSELBANK – Wie problemen heeft om voedsel voor de dieren te betalen kan nu in Opwijk terecht bij de  dierenvoedselbank.. Enkele vrijwilligers verzamelen en verdelen eten voor honden en katten. Dierenvoedselpakketten worden één keer per maand kosteloos verspreid. In Opwijk zou het gaan om 50 tot 75 dieren per maand. De eerste bedeling van dierenvoedsel is deze maand voorzien namelijk woensdag 13 november 2019. Je kan Dierenvoedselbank Opwijk volgen, steunen en contacteren voor hulp via hun Facebookpagina en website (www.dierenvoedselbankopwijk.wordpress.com), per e-mail via dierenvoedselbankopwijk@gmail.com of telefonisch op 0478 65 00 01.
This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.