VARIATIE TROEF

AFSCHEID IN ‘T LUIKERTJE – De school in Nijverseel ‘t Luikertje (kleuter- en lager onderwijs) nam afscheid van directrice Dora Vastenavondt, zelf afkomstig van Nijverseel. Zij wordt opgevolgd door Jan Bastiaenssens, die wel al een tijdje interim-directeur was.

 

 

 

 

 

TWAALFPLUS MAZENZELE MET NIEUWE LOKALEN – Deze jeugdbeweging, die 38 jaar bestaat en vijftig leden telt, beschikt nu over vier gloednieuwe lokalen. Deze zijn gelegen nabij de vrije basisschool De Knipoog, Kouterbaan. De jeugdbeweging 12+ ontstond toen Chiro Sint-Pieter in 1981 ermee ophield. De vereniging vloeide voort uit de catechesewerking.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

 

JULIE DE WILDE – Ja, dit is om fier op te zijn… Julie De Wilde (16) behaalde in Yorkshire  (Engeland) op het wereldkampioenschap wielrennen een mooie zilveren medaille. Julie woont in Kalken en daarom zeker fierheid bij mij, want de roots van mijn familie ligt immers in Kalken, nu behorend tot Laarne. Proficiat Julie.

Afbeeldingsresultaten voor julie de wilde

 

LOUIZE MARTHE- De Opwijkse Marthe-Louize Dieu werd kampioene op het Nationale ponytornooi te Zonnebeke met haar pony Donita ! Met haar pony Etoyka behaalde ze brons voor categorie stijl ! Met haar kleinste pony behaalde ze nog een zilveren medaille!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, mensen die paardrijden, paard, buiten en natuur

 

AFVALSTRAATJE – Ja, dit is een nieuwe term en in Mazenzele is er al één op de parking van de gemeentelijke feestzaal in Mazenzele. Er komt nu een tweede in het straatje tussen de gemeenteschool De Boot en de sporthal, in het centrum van Opwijk. Een afvalstraatje bevat ondergrondse containers waar de inwoners papier, karton, glas en huisvuil kunnen deponeren. Het dumpen van glas en papier is gratis maar voor het huisvuil moeten de inwoners een toegangsbadge aanvragen. Zo’n badge kost 10 euro, inclusief 2 gratis beurten, en is aan te vragen bij intercommunale Intradura.

 

SCHOLENVELDLOOP – De jaarlijkse scholenveldloop in Opwijk in het Park van Hof Ten Hemelrijk werd wegens de langdurige regenval afgelast, want het terrein was een modderpoel. De scholenveldloop werd in het leven geroepen door de toenmalige schepen van sport, Maria Robijns.

Het park van het Hof Ten Hemelrijk ligt er nat bij. Té nat voor de scholenveldoop, oordeelt de burgemeester.

 

SCHRIJNWERKERIJ VAN ROSSEM – Deze schrijnwerkerij (5.000 m2) werd door een felle brand volledig vernield. In het bedrijf waren nog twee andere bedrijven ondergebracht. Het bedrijf is gelegen langsheen Leirekensroute (omgeving Broek- en Doortstraat) en is er 30 jaar gevestigd. Tevoren was de schrijnwerkerij op de Heirbaan.

Afbeeldingsresultaten voor schrijnwerkerij van rossem

STASH TREEDT OPNIEUW NAAR BUITEN – Het is een hele poos geleden dat er nog iets te horen was van de Opwijkse groep Stash met Gunter Verspecht als zanger. Natuurlijk kent iedereen het nummer Sadness (2005), maar momenteel staat een nieuw album WOLFMAN ! in de steigers (midden deze maand verschijnt dit) en de opnames vonden plaats in kunstenaarsdorp Sint-Martens-Latem.

Afbeeldingsresultaten voor gunther verspecht

 

DE BOOT : NIEUWBOUW EN NOG ZOVEEL MEER – De nieuwbouw van de gemeentelijke basisschool De Boot op het Heiveld nadert de voltooiing. Kostprijs 9 miljoen euro, waarvan 5 miljoen gesubsidieerd. Naast klaslokalen zijn er ook lokalen voor de naschoolse opvang, een polyvalente zaal met 400 plaatsen en dus ideaal voor eetfestijnen, omgevingswerken…

Er komt een nieuwbouw voor de basisschool De Boot

 

 

 

 

 

 

 

SPARTATHLON – David Van den Bossche heeft de Spartathlon van Athene naar Sparta gelopen en met succes. Hij is immers een 44-jarige ultraloper en liep ook  al Milaan-San Remo uit. Hij is lid van de joggingclub Achilles Run4Fun Opwijk en woont in de Beekveldstraat in Opwijk..

Afbeeldingsresultaten voor david van den bossche opwijk

 

VTB-QUIZ – Op zaterdag 7 december 2019 om 20 uur is er voor de 43ste maal jaarlijkse quiz van VTB-Opwijk. Thema’s zijn : aardrijkskunde – geschiedenis – actua – sport – lifestyle – muziek – natuur enzovoort.  Ploegen van 5 personen zijn welkom en de inschrijvingsprijs bedraagt 20 euro per ploeg. Plaats van het gebeuren zaal de Kersenpit (Dorp 46, Mazenzele-Opwijk).

 

 

 

 

 

CAPRIOOLKINDEREN – De organisatie Caprioolkinderen Opwijk is actief in Kenia en Ethiopië. Voor de 17° keer is er ten voordele van de vereniging een eetfestijn op zaterdag 26 oktober 2019 vanaf 18 uur en op zondag 27 oktober van 11 tot 15 uur. Plaaats van het gebeuren : BUSO MAI, Heiveld 15, Opwijk.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.