GEVARIEERDE SPORT IN DE KIJKER.

  • Opwijkenaar Ilan Van Wilder (19) won de tweede etappe een zware bergetappe van 150 km in de Vredeskoers, een rittenwedstrijd doorheen Polen, Tsjechië en Duitsland . In de laatste etappe eindigde Van Wilderen dan vierde. In de eindstand werd hij trouwens ook vierde. Hiermee was hij beste Belg. Een mooie prestatie dus van Ilan Van Wilder.

 

 

 

 

 

 

  • Laura Vainionää, de Finse vriendin van Lennert Teugels, die postbode is in Ternat en ook aan wielrennen doet, werd in Wilsele Putkapelle Vlaamsbrabantse kampioen bij de Elite-dames, ook al woont zij niet meer in Vlaams-Brabant, maar in Oost-Vlanderen (Aalst). Zij werd kampioene omdat zij bij de start van het wielerseizoen nog in Opwijk woonde en zij dus mocht deelnemen Ondertussen won zij ook nog in Belsele, de thuishavan van Nathalie Verschelden, de kleindochter van mijn kozijn.

 

 

  • Na wielrennen nu basketbal en een mooi initiatief van BC Opwijk. Er wordt gestart met G-basketbal door BC Opwijk en dit vanaf september. G-basketbal is beter gekend als gehandicaptensport. Het idee komt van Annelies De Pauw, moeder van de 10-jarige Lowie Spruyt, die een mentale beperking en autisme heeft. Het G-basketbal gaat op 8 september van start en kan beoefend worden elke zondag van 9.15 tot 10.15 uur in de sporthal. Meer info op gbasketbco@gmail.com. Nog dit : mijn metekind Greetje Onselaere is de leerkracht van Lowie en dit in Het Laar in Dendermonde.

 

Basketbalclub Opwijk

 

 

  • Anouk Van Biesen (19) en Niels Van Hamme (23) nemen samen met Dylan De Batselier (23) deel aan de Boedapest-rally, een tocht van 2.000 km. met oldtimers door liefst 12 landen en en dit gedurende zeven dagen

 

De voetbalploeg EMO (Eendracht Mazenzele Opwijk) heeft promotie naar tweede provinciale afgedwongen. Een dikke proficiat.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.